Consolidare

Oferim servicii de proiectare pentru consolidare case existente. Anterior realizării proiectului de consolidare al unei clădiri, este necesară întocmirea unei expertize tehnice pentru evaluarea siguranței seimice, încadrarea în clasă de risc seismic, necesitatea după caz a lucrărilor de intervenție, câși propunerea unor soluții principiale de intervenție. Dacă în urma expetizei tehnice, clădirea a fost încadrată în clasa de risc seismic Rs I sau Rs II, sunt necesare măsuri de intervenție pentru sporirea gradului de asigurare structural seimic. 

În proiectul de consolidare se vor implementa soluțiile principiale descrise cu prilejul realizării expertizei tehnice. În funcție de cerințele beneficiarului, a posibilităților arhitecturale și a cerințelor din certificatul de urbanism, odată cu consolidarea clădirii, se pot realiza și lucrări precum extindere/supraetajare/mansardare/recompartimentare interioară/ schimbare de funcțiune etc., lucrări ce fac obiectul procesului de autorizare.  

Etapele consolidării unei case existente sunt următoarele:

  1. Obținerea Certificatului de Urbanism, în care se specifică regimul juridic, economic, retrageri, alinieri, înălțime maximă etc.. De asemenea sunt enumerate actele ce se vor depune pentru obținerea Autorizației de Construire (avize și acorduri necesare). Certificatul de Urbanism este eliberat de Primăria localității/sectorului în care este situată clădirea existentă.
  2. Realizarea expertizei tehnice a clădirii, cu încadrarea în clase de risc seismic și propunerea unor soluții de intervenții dacă este cazul. 
  3. Întocmirea unui studiu geotehnic, dacă nu a fost realizat cu prilejul expertizei tehnice
  4. Realizearea unui proiect de arhitectură pentru clădirea propusăîn acord cu cerințele beneficiarului.
  5. Realizarea proiectului de rezistență pentru consolidarea clădirii care să respecte propunerea de arhitectură, câși integrarea soluțiilor de consolidare prevăzute în expertiza tehnică. 
  • În funcție de starea tehnică a clădirii, de alcătuirea acesteia, de gradul de avariere, de propunerea de arhitectură, câși de cerințele beneficiarului, soluțiile de consolidare pot fi minimale sau maximale. 
  • Lucrările de consolidare sunt intervenții ce au ca scop creșterea performanței structurale a clădirii peste nivelul minim impus de cod. Acestea pot implica introducerea de elemente structurale noi, înlocuirea unor elemente degradate, câși păstrarea șîntărirea elementelor structurale existente ce prezintă vulnerabilitate.
  • În funcție de tipul si necesitatea lucrărilor de intervenție, acestea pot cuprinde atât suprastructura câși infrastructura clădirii.
  • Consolidarea unei clădiri se poate efectua realizând intervenții asupra elementelor individuale (fără schimbarea sistemului structural), câși prin intervenții ce impli modificarea sistemului structural.
  • Intervențiile pot fi după cum urmează:

(i) la cladirile cu pereți de zidărie portantă, uzual, consolidarea pereților se realizează prin placare cu tencuieli armate/camași de beton armat

(ii) la clădirile cu structura din beton armat, consolidarea elementelor se poate realiza prin cămășuire cu beton armat, elemente din oțel sau FRP; se pot introduce elemente noi de beton armat sau contravântuiri metalice

(iii) lucrări de intervenții la planșee: consolidare (suprabetonare/placare cu fibre de carbon) / desfacere șînlocuire cu un planșeu nou.

(iv) consolidarea fundațiilor: subzidiri, lățiri ale fundațiilor prin adosarea unor fundații noi, introducerea de piloți forați etc.

(v) consoliodarea terenului de fundare: injectarea terenului cu mortare speciale; consolidarea terenului impotriva alunecărilor

(vi) lucrări de reparații locale, precum refacerea mortarului din rosturi, rețeserea zidăriei, injectarea fisurilor etc..

*În cazul în care beneficiarul dorește supratajarea/extinderea unei clădiri, acest deziderat poate implica introducerea unui nou sistem structural capabil să preia noile incărcări. Poate fi necesară creșterea capacității fundațiilor de a prelua noile incărcări, astfel rezultând necesitatea de intervenție asupra acestora. 

*Pot fi necesare realizarea unor sisteme de sprijinire pentru păstrarea integrității clădirii pe parcursul consolidării.

  • La realizarea proiectul de consolidare trebuie să se țina cont de posibilitățile tehnologice din amplasament.

OBS. Proiectul de rezistenta pentru consolidarea unei clădiri are la baza propunerea de arhitectură/relevee arhitecturale realizare în prealabil. Astfel, în urma decopertării integrale a clădirii, odată cu începerea procesului de consolidare, dimensiunile reale ale clădirii pot fi diferite față de cele care au stat la baza proiectului tehnic, astfel este imperios necesară adaptarea la fața locului a prevederilor din proiect, respectiv executantul va verifica dimensiunile si le va adapta situației din teren. (Ex: Obligatoriu barele de armătură se vor fasona numai după efectuarea măsutorilor pe cofraj).

6. Realizarea proiectului de instalații termice și sanitare

7. Obținerea autorizației de construire (după proiectul fază DTAC)

8. Execuția consolidării (după proiectul fa DE)

ALTE SERVICII

PROIECTARE

Oferim servicii de înaltă calitate în proiectarea unei game variate de construcții atât civile cât și industriale. Utilizăm cea mai modernă tehnică de proiectare CAD și 3D în elaborarea unor soluții structurale optime pentru a satisface cerințele și așteptările clienților noștri. 

EXPERTIZA TEHNICA 

Cu o experiență de peste 15 ani echipa noastră împreună cu colaboratori Experți tehnici atestați oferă servicii complete de expertizare tehnică  pentru o gamă largă de construcții și pentru toate domeniile și subdomeniile specifice. 

DIRIGENȚIE DE ȘANTIER 

Echipa noastră de ingineri deține toate certificările necesare supervizării diferitelor tipuri de lucrări de construcții de la case unifamiliale la construcții multietajate și hale metalice. 

RTE

Oferim servicii de coordonare tehnică a lucrărilor de construcții prin intermediul inginerilor noștri atestați ca Responsabili Tehnici cu Execuția . 

EXECUȚIE

Prin intermediul colaboratorilor noștri cu o vastă experiență, executăm o gama largă de construcții civile și industriale. 

SERVICII DE CALITATE

Compania Gado Cons Construct a fost înființată in anul 2006, având ca principal domeniu de activitate consultanță și asistență tehnică în construcții, oferind servicii de dirigenție de șantier și responsabil tehnic cu execuția.

De-a lungul timpului, am oferit consultanță specializată la solicitările clienților, in vederea realizării a numeroase investiții în București și in țară.  

CERE O OFERTA

pentru o oferta personalizata completeaza formularul pentru a intra in contact cu noi.

[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]

PROGRAM

9:00 – 18:00

PROGRAM

9:00 – 18:00